alforizmi

сряда, 15 август 2012 г.

"Полтъргайст" въвлича България в световен експеримент - потвърждава се завета на хан Кубрат

В горещата нощ на 28 юли 2012 година (събота), точно в 2:30 сутринта, една българска интернет общност получава кратко съобщение от мистериозен свой член. Неизвестната личност се представя с не-случайното име: "Полтъргайста".

Съобщението е само две кратки изречения. Poltargaista уведомява хората, че ще се проведе световно съревнование в интернет между държавите от цял свят и завършва с думите:

"Нека представим България подобаващо!"

След няколкочасово затишие, на разсъмване, призивът на мистичния полтъргайст предизвиква лавинообразен ефект! Отначало един по един и в последствие все по-масово хората  се включват в българския отбор. Желанието да представят България пред света обхваща всички сякаш по свръхестествен начин и броят на българските участници нараства главоломно бързо!

В самото начало българите разбират, че големите държави ще са с предимство поради по-големия брой участници. Някои са скептични, че Индия няма да може да бъде победена поради огромното си население и съответно потенциал за брой играчи. Други са респектирани от САЩ и от други страни с многомилионно население. Но над всичко, по един необичаен начин се запазва отношението, най-кратко предадено от думите на един от ентусиастите:

"Аз съм записан също ... за престиж и да представя БГ добре."

Духът на обединението обхваща това малко интернет общество. Започват трескава подготовка за началото на съревнованието. Споделят масово с други сънародници и набират колкото могат повече хора под флага на България.

Въпреки всичко българският отбор е един от малките в началото. Битката започва с летящ старт за големите държави с много участници. "Индийците са ударили с пълната си мощ" - констатира един от българите.

И тук проличава мъдростта на завета на Хан Кубрат:
"Обединението прави силата!"

Докато участниците от останалите държави са разпокъсани и действат поединично или на малки групички - целият български екип е организиран и действащ като едно цяло!

И ефектът проличава все по-ясно с всеки изминал ден. С все още много малко хора, но действащи заедно, България достига до първите места в света! И това е само началото! Най-доброто тепърва предстои!

Друг ефект от обединението, който се проявява е заразителният ентусиазъм. В момент, в който малкият брой участници от българска страна става критичен за крайната победа, заразени и заразяващи един друг с ентусиазъм българите правят и невъзможното за да увеличат бройката под български флаг.

Обединението вдъхновява! В критичен момент, един българин, не особено заинтересован от цялата тая история, по-скоро забавляващ се наблюдател до момента, вижда, че българският отбор е затруднен и решава да се включи, да отдели реално от времето си и помага за следващото изстрелване напред в класирането.

Решавайки проблемите заедно, след финалния рунд, българите класират България на първо място с главоломна преднина пред вторите в класирането - САЩ!



Така този световен интернет експеримент, наречен "SEO Olympics", доказва  вековната правдивост на хана.

Може да проследите цялата хронология  в сайта на тази наистина Българска общност на този интернет адрес.

Обединението прави силата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар